CRYPHO

Her kan du lese mer om om Crypho og hvordan du oppretter en konto og kommer i gang med å chatte med psykolog Hilde Gjermundrød.

 1. Gå til https://app.crypho.com/signup i din nettleser (på laptop eller datamaskin).
 2. Skriv inn din e-post adresse i feltet «Email»
 3. Crypho sender deg nå en bekreftelseslink på e-post. Noen ganger kan denne havne i søppelposten, sjekk der om du ikke har mottatt noe innen kort tid.
 4. Klikk på bekreftelseslinken i e-posten du mottok fra Crypho.
 5. Nå kommer det opp et skjermbilde hvor du skal skrive inn ditt navn og lage et passord. Passordet skriver du i feltene «passphrase» og «repeat passphrase». Passordet må være langt nok, ellers får du opp en feilmelding i rødt. NB! Det er viktig at du lager et passord du husker, fordi det av sikkerhetsmessige grunner ikke er mulig å gjenopprette passordet dersom du skulle glemme det.
 6. Klikk på neste.
 7. Nå kommer det opp et skjermbilde hvor du skal skrive inn ditt mobilnummer. Klikk på «send code».
 8. Du får nå tilsendt en kode på mobilen din. Denne er gyldig i 60 sekunder.
 9. Skriv denne koden i feltet «security code» og klikk på «complete registration».
 10. Du har nå laget en konto i Crypho!
 11. For å chatte med meg, kan du eventuelt adde meg ved å sende meg en invitasjon (hilde@psykologilomma.no) inne i Crypho (klikk på +). Du kan også sende meg en SMS eller en e-post og be meg om å adde deg når du har fullført registreringen.

Du kan også laste ned Crypho som app på mobilen eller som desktopversjon på latptopen din, men det anbefales at du lager deg en bruker i nettleseren først.

Jeg har valgt å bruke Crypho til chat fordi denne samtaleplattformen er utviklet for nettopp sikker kommunikasjon. Blant annet er chatten ende-til-ende kryptert, og det er kun du og jeg som har tilgang på innholdet i chatten. Du kan gjerne lese mer om sikkerhet her.