Naturens dråper og den meningen vi tillegger dem.

I dag er det meldt en masse dråper fra himmelen.
⁣⁣
For noen er dette etterlengtede dråper. Jeg tenker på bønder som har sådd korn for at vi skal få brød og pizza. Jeg tenker også på spurven som jeg så drikke overskuddsvann fra skålen til en blomsterpotte da det var veldig tørt. Eller på rådyret som lusker i skogen og blir tørst. Jeg tenker på alt det andre som også skal spire og gro for at økosystemet skal gå rundt. For at biene skal kunne finne sin pollen, som til slutt gjør at vi får frukter og grønnsaker på bordet.⁣⁣
⁣⁣
Noen ganger er disse dråpene ikke så velkomne, vi kan klage når det regner, for et vær sier vi kanskje. Vi kan uffe oss. Vi stikker av til Syden.⁣⁣
⁣⁣
Vi tillegger disse dråpene fra naturen ulike meninger. Og sånn er det også med de salte dråpene som renner fra øyekroken og nedover våre kinn.⁣⁣
⁣⁣
Jeg kom over en interessant tekst fra Forsvarets forum som kan illustrere nettopp dette, når det gjelder menneskelige tårer og hva slags syn vi kan ha på dem.⁣⁣
⁣⁣
Hva tenker du om en leder som lett tar til tårene?⁣⁣
⁣⁣
Jeg siterer fra artikkelen:⁣⁣
⁣⁣
”–Ei jente på befalsskoleopptak gråt flere ganger fordi hun ikke fikk til primusen. De lurte på om hun var egnet som lederemne. Men så var det gutten som også var frustrert over primusen og som i sinne sparket den ut i bjørkeskogen. Forskjellen på de to var at jenta til slutt fikk primusen til å brenne. Det gjorde ikke han, for han mistet deler da han sparket den. Hvilken leder vil vi ha? Det er ikke farlig å grine, men det er farlig å ødelegge utstyret, forteller Dalen.⁣⁣
⁣⁣
Hun henviser til forskning som viser at menn hever stemmen når de når et visst frustrasjonspunkt, hos kvinner så begynner tårene å renne.⁣⁣
⁣⁣
–Det betyr ikke at hun er lei seg eller manipulerer, det betyr at hun er faen så sint!” ⁣⁣
⁣⁣
Kultur kan bli kamuflert som natur. Det skjer når vi mister evnen til å se skillet mellom natur og den betydning vi tillegger den. Som for eksempel når vi tror at det å gråte er et tegn på svakhet. Det ligger i vår natur å gråte, noen mer enn andre, menn som kvinner, men vår tolkning av det som skjer er ofte kulturbetinget.

Hilde / PSYKOLOG I LOMMA

PSYKOLOG I LOMMA er en nettbasert psykologtjeneste. Samtaler med psykolog Hilde Gjermundrød skjer der du er, på nett, via chat eller digital brevutveksling. For å chatte eller skrive med psykolog Hilde Gjermundrød kan du sjekke ut kontaktinformasjonen her.