Hva kan du skrive eller chatte med en online psykolog om?

chatte_med_psykolog_hilde

Noen ganger, når jeg forteller nye bekjentskaper at jeg jobber som psykolog, får jeg tilbake: -Å, så du kan se gjennom meg? Folk sier gjerne dette med et glimt i øyet, men noen ganger lurer jeg på om enkelte faktisk kan være bittelitt bekymret for dette.

Jeg kan ikke lese tankene dine. Men jeg jobber med tanker, blant annet. Som psykolog har jeg omfattende kunnskap om menneskers tanker, følelser og atferd. Denne kompetansen har jeg opparbeidet meg etter en lang, forskningsbasert utdanning, yrkeserfaring og en brennende interesse for faget. Og, sist, men ikke minst, livserfaring.

Så, hva kan du skrive med meg om? Alle som tar kontakt har ulike behov, og derfor blir samtalene forskjellige. For noen kan det handle om et ønske om å ha noen utenfor sine egne kretser å sparre og diskutere med. Andre ganger kan det være konkrete spørsmål. Kanskje går en rundt og lurer på noe. Eller en kan kjenne seg stuck. Kanskje oppleves ting håpløst, en kan være rådvill og ha vanskelig for å få øye på veien videre.

Vi kan snakke om akkurat det som opptar deg. Du kjenner ditt eget liv best, og jeg er din samtalepartner. Jeg kan hjelpe deg med å sortere i ting og komme med refleksjoner, faglig kunnskap og forslag. Dine ønsker og behov er viktig for meg.

Du trenger ikke nødvendigvis ha temaer eller formuleringer klart for deg før vi setter i gang. Selv om en skulle oppleve at noe tynger så er det ikke alltid lett å finne ord. Nettopp dette kan være en del av utfordringen for mange. Og det er helt OK.

Vi kan skrive sammen på ulike måter. Som psykolog på nett tilbyr jeg enten chat eller ”brevutveksling”. Chatte-samtalene kan være på for eksempel 45 eller 90 minutter pr. gang, eller kortere. Vi kan gjerne chatte flere ganger over tid. Noen ganger kan det være nok med en chattesession. Et alternativ er å sende lengre ”brev” frem og tilbake i et lavere tempo, som på mail.

Du bestemmer selv hva du ønsker. Jeg kan også komme med anbefalinger tilpasset dine behov. Vi finner sammen frem til den løsningen som fungerer best. Som psykolog har jeg også henvisningsrett, og det betyr at jeg kan henvise deg videre ved behov, dersom du ønsker det.

Du vet hvor du finner meg om du lurer på noe.

Hilde / PSYKOLOG I LOMMA

PSYKOLOG I LOMMA er en nettbasert psykologtjeneste. Samtaler med psykolog Hilde Gjermundrød skjer der du er, på nett, via chat eller digital brevutveksling. For å chatte eller skrive med psykolog Hilde Gjermundrød kan du sjekke ut kontaktinformasjonen her.