(Subtile) endringer

dav

I dag skriver vi 10. august. Sommeren er på hell. Jeg innrømmer at jeg ikke liker tanken på at vi går mot kjøligere dager, det er som om vi er på feil side av sommeren. Jeg hadde mange dager nå hvor det var deilig å leve, hvor varmen førte meg mot sjøen, til hytteturer med andre og sene kvelder på terrassen. Kroppen fikk masse sol og saltvann. Det var som om dette alltid hadde vært livet.

Så kom en dag hvor temperaturen ble halvert, fra 26 til 13. På et døgn. Jeg begynte å fryse. Det ble en kraftig påminner om at ingenting varer evig. Alt svinger. Det ytre været endrer seg, været på innsiden endrer seg. Men dette gir også masse håp, alt kan skje! Jeg tror vi trenger disse svingningene. Hadde vi kun hatt solskinnsdager ville de bleknet etter hvert. Kontraster får oss til å se, de hjelper oss til å orientere oss i livet.

Ting skjer. Regnværet gir meg en gyllen mulighet til å endelig få vasket forsiden av garasjen. En god venn sender meg en melding: det er ikke for sent å så nye frø. Jeg får en katalog i posten: en oversikt over blomsterløk som kan settes i høst, for å så blomstre til våren. Jeg finner til min store glede frøposer på salg. Jeg kjøper en ekstra pallekarm og sår. Det kommer nye måter å være på. Nye sjanser. Hele tiden.

Livet er så subtilt at i blant legger du knapt merke til at du selv går gjennom dørene som du en gang tryglet om å åpne seg –Brianna Wiest

Jeg kjenner at jeg gleder meg til nye dager med PSYKOLOG I LOMMA i høst. Jeg er veldig takknemlig for jobben min!

Hilde / PSYKOLOG I LOMMA

PSYKOLOG I LOMMA er en nettbasert psykologtjeneste. Samtaler med psykolog Hilde Gjermundrød skjer der du er, på nett, via chat eller digital brevutveksling. For å chatte eller skrive med psykolog Hilde Gjermundrød kan du sjekke ut kontaktinformasjonen her.